Vali Turan ve Rektör Alma, Aralık'taki Erozyonla Mücadele Çalışmalarında İnceleme Yaptılar

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Valisi ve Belediye Başkanvekili Ercan Turan, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Vedat Yanık ve beraberlerindeki heyete Üniversitemizin Aralık’taki rüzgâr erozyonuyla mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Heyete Üniversitemizin “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanındaki faaliyetlerini ve erozyonla mücadele noktasında atılan adımları anlatan Rektör Alma, ayrıca Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinin (TUAM), bölgede ürettiği kapari, yer fıstığı, lavanta, Antep fıstığı, üzüm, karpuz, mısır ve ayçiçeği gibi ürünler hakkında da bilgiler paylaştı.

Ziyaretin ardından bir değerlendirmede bulunan Rektör Alma, “Sayın Valimiz ve MTA Genel Müdürümüz ile beraber Üniversitemizin Aralık’ta yürüttüğü faaliyetleri inceledik ve istişarede bulunduk. Bu bölgede erozyon tarıma çok fazla zarar veriyor. Bizler de bu konu üzerinde ilgili kurumlar ile iş birliği içinde hareket ediyoruz. Bugün burada Iğdır Üniversitesi öncülüğünde sağlanacak katkılar geleceğimize yatırımdır. Iğdır Üniversitesi ailesi olarak bunun önemsiyoruz ve çalışmalarımız sıklıkla devam edeceğiz.” dedi.

IÜ Haber Merkezi

  • Yayımlama Tarihi: 25 Eylül, 2023
  • Görüntülenme Sayısı: 397
Yazdır: