Proje No |
Projenin Adı |
Projenin Yürütücüsü |
Açıklama |
1 |
Süperkritik Karbondioksit Ekstraksiyon Yöntemiyle Tarımsal Ürünlerden Katma Değerli Hammadde Üretimi |
Prof. Dr. İbrahim DEMİRTAŞ |
Devam ediyor |
2 |
Katma Değeri Yüksek Ürünlerin Kapalı Sistemde Kurutulması |
Prof. Dr. Dureyt VEZİROĞLU |
Devam ediyor |
3 |
Hypera postica (Gyllenhal, 1813) (Coleoptera: Curculionidae)’ya karşı mikrobiyal ürün geliştirilmesi ve üretimi |
Doç. Dr. Celalettin GÖZÜAÇIK |
Devam ediyor |
4 |
Katma Değeri Yüksek Bitkilerde Tohum Çimlenmesini Teşvik Eden ve Abiyotik Strese Dayanıklılığı Arttıran Bir Bitki Büyüme Düzenleyicisinin Doğal Yöntemler ile Üretimi |
Dr. Öğr. Üyesi Kaan HÜRKAN |
Devam ediyor |
5 |
Leptosirozisli Sığır ve Koyunlarda Yavru Kayıplarını Azaltmaya Yönelik Bitkisel Tabanlı Aşı Üretimi |
Dr. Öğr. Üyesi Medine ÇOTAK |
Devam ediyor |
6 |
Bitkisel atıkların piroliz yoluyla katma değerli ürünlere dönüştürerek ekonomiye kazandırılması |
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Salih NAS |
Devam ediyor |
7 |
Atık Materyallerden Malç Üretimi |
Dr. Öğr. Üyesi Ramazan GÜRBÜZ |
Devam ediyor |
8 |
Bitkisel Kaynaklı Ham Maddelerden Fonksiyonel Gıda, Sağlık ve Kozmetik Ürünleri Üretim |
Öğr. Gör. Musa KARADAĞ |
Devam ediyor |
9 |
Yağlı Tohumlar ve Atık Yağlardan Biyodizel Üretimi |
Öğr. Gör. Musa KARADAĞ |
Devam ediyor |
10 |
Tarımsal Atıklardan Çok Amaçlı Pelet Üretim |
Doç. Dr. Emrah KUŞ |
Devam ediyor |
11 |
Koyun Yününün Değerlendirilerek (D – Vitamini, İzolasyon Malzemesi, Lanolin, Tekstil ürünü ve Bitki Gübresi) Ekonomiye Kazandırılması |
Öğr. Gör. Musa KARADAĞ |
Devam ediyor |
12 |
Yemeklik Yağ ve Biyodizel Amaçlı Alternatif Yağ Bitkileri Üretimi |
Prof. Dr. Bünyamin YILDIRIM |
Devam ediyor |
13 |
Kapalı Bitkisel Üretim Sisteminde Tarımsal Üretim |
Doç. Dr. Sefa ALTIKAT |
Devam ediyor |
14 |
Yöreye Uygun, Homojen ve Hastalıksız Kayısı Çeşitlerinin Doku Kültürüyle Üretimi (Mikroçoğaltım) ve Ticarileştirilmes |
Doç. Dr. Melekşen AKIN |
Devam ediyor |
15 |
Iğdır İlinde Küçükbaş Et ve Süt Hayvancılığına Yeni Irkların Kazandırılarak Katma Değerinin Artırılması |
Doç. Dr. Ali İhsan ATALAY |
Devam ediyor |
16 |
Iğdır Florasındaki Yenilebilir Yabani Bitkilerin Kültüre Alınması ve Ticarileştirilmesi |
Dr. Öğr. Üyesi Eren ÖZDEN |
Devam ediyor |
17 |
Iğdır İlindeki Sulak Alanlarda Tıbbi Sülük Stoklarının Güçlendirilmesi ve Bölge Halkının Sülük Yetiştiriciliğine Teşvik Edilmesi |
Dr. Öğr. Üyesi Mine KÖKTÜRK |
Devam ediyor |
18 |
Tuzluluğa Dayanıklı Pamuk Çeşitlerinin Geliştirilmesi ve Üretimi |
Dr. Öğr. Üyesi Adnan Aydın |
Devam ediyor |
19 |
Örtü Rulo Çim Üretimi |
Dr. Öğr. Üyesi İbrahim HOSAFLIOĞLU |
Devam ediyor |
20 |
Hidroponik Yeşil Yem Üretimi |
Doç. Dr. Sefa ALTIKAT |
Devam ediyor |
21 |
Iğdır İli Tarımsal Ürün Üreticileri İçin Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları Eğitimleri |
Dr. Öğr. Üyesi Ayça Nur ŞAHİN DEMİREL |
Devam ediyor |
22 |
Iğdır Ovası’nda Katma Değeri Yüksek Ürünlerin Yetiştiriciliğine Uygun Alanların Bilgisayar Destek Sistemi ile Belirlenmesi |
Prof. Dr. Sabit ERŞAHİN |
Devam ediyor |
23 |
Tuzlu, Tuzlu-Alkali ve Alkali Toprakların Bazı Tarla Bitkileri Kullanılarak Üretime Kazandırılması ve İyileştirilmesi |
Prof. Dr. Sabit ERŞAHİN |
Devam ediyor |
24 |
Tıbbi Mantarların Üretimi, Çiftçilere Eğitimi ve Ticarileştirilmesi |
Öğr. Gör. Dr. Mehmet Zeki KOÇAK |
Devam ediyor |