İran’ın En İyi İkinci Üniversitesi Olan Tebriz Tıp Üniversitesi ile Protokol İmzalandı

Uluslararasılaşma hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdüren ve paydaşlıklar geliştiren Üniversitemiz, İran’ın en iyi ikinci üniversitesi kabul edilen Tebriz Tıp Üniversitesi ile Memorandum of Understanding (MoU) protokolü imzaladı.

“Avrasya Üniversiteler Birliği” kurulması amacıyla düzenlenen toplantıya katılmak için Tebriz’e giden Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, burada kapsamlı bir iş birliği anlaşmasına da imza attı.

Bu kapsamda iki üniversitenin ilişkilerinin gelişmesine büyük katkı sunacak Memorandum of Understanding (MoU) protokolü imzalandı.

Protokol metninin imzalanmasının ardından bir değerlendirmede bulunan Rektör Alma, Türkiye ile İran’ın akademik alanda yürüteceği ortak çalışmaların, bilim camiasına ve bölgesel kalkınmaya önemli fayda sağlayacağını ifade etti.

Bu doğrultuda İran’daki üniversitelerle daima yakın temas halinde olduklarına vurgu yapan Rektör Alma, ardından şunları kaydetti:

"Bu iş birliği protokolü, hem Iğdır Üniversitesi hem de Tebriz Tıp Üniversitesi öğrencileri ve akademik personeli için büyük bir fırsat sunuyor. Bilgi ve deneyim paylaşımı, iki ülke arasındaki kültürel bağları güçlendirmemize de yardımcı olacak."

Toplantı, karşılıklı iyi niyet temennilerinin ardından sona erdi. 

IÜ Haber Merkezi

  • Yayımlama Tarihi: 02 Ekim, 2023
  • Görüntülenme Sayısı: 406
Yazdır: