Vali Turan, Rektör Alma ve MTA Ekibinden Ağrı Lahar Çökelleri ve Aralık’a Teknik Gezi

Iğdır Valisi ve Belediye Başkanvekili Ercan Turan, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Vedat Yanık tarafından “Doğu Anadolu Volkanizması Jeoturizm Potansiyeli ve UNESCO Süreci” programı kapsamında Ağrı Dağı ve Lahar Çökelleri’ne teknik gezi düzenlendi.

Gezi kapsamında; Ağrı Dağı’nın jeolojik ve jeomorfolojik değerleri, tarihi, arkeolojik ve fauna-flora özellikleri yerinde incelenerek yetkililerden bilgi alındı.

Heyet ayrıca Üniversitemiz tarafından yürütülen Aralık’taki rüzgâr erozyonuna uğrayan toprakları tarıma kazandırma çalışmalarını da inceledi.

Rektör Alma, Vali Turan ve beraberindeki heyete Üniversitemiz tarafından Aralık’taki pilot bölgede yetiştirilmeye başlanan kapari, yer fıstığı, lavanta, Antep fıstığı, üzüm ve karpuz gibi katma değeri yüksek tarımsal ürünler hakkında bilgi verdi.

Iğdır ili merkezli Ağrı Dağı ve çevresindeki jeolojik ve kültürel alanların uluslararası platformlara taşınmasının ilk adımlarının atılacağı “Doğu Anadolu Volkanizması (Iğdır-Ağrı) Jeoturizm Potansiyeli ve UNESCO Süreci Toplantısı”, 25 Eylül 2023 Pazartesi günü Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşecek.

26 Eylül 2023 tarihinde Tuzluca ve Doğubayazıt’ta yapılacak teknik gezi ile devam edecek program, 27 Eylül 2023 tarihinde Iğdır'da bulunan Kervansaraya yapılacak gezinin ardından sona erecek. 

IÜ Haber Merkezi

  • Yayımlama Tarihi: 25 Eylül, 2023
  • Görüntülenme Sayısı: 733
Yazdır: