Üniversitemizde "İklim Değişikliği, Kuraklık Ve Türkiye" Konulu Panel Düzenlendi

Üniversitemiz Coğrafya Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Çelik'in moderatörlüğünde "İklim Değişikliği, Kuraklık ve Türkiye" konulu panel çevrimiçi olarak düzenlendi.

Panele, Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş ile MGM 16. Bölge Müdürü Dr. Mesut Demircan konuşmacı olarak katıldı.

6 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin iklim konusunda uzmanların katıldığı panel yoğun ilgi gördü. Gerek iklim değişikliği konusunun ve Türkiye üzerindeki etkilerinin güncel bir konu olması gerek konuyu tartışan konuşmacıların tanınmış uzmanlardan oluşması panele olan katılımı arttırdı. Iğdır Üniversitesi’nin youtube sayfasında yayınlanan panelde, iklim değişikliği ve çeşitli sonuçları hakkında derinlemesine de bilgi verildi. Panelde yakın gelecekte “iklim değişikliği ve Iğdır üzerine etkilerini” konu alan daha kapsamlı ve geniş katılımlı çalışmaların yapılması sonucuna varıldı.

Panel izlemek için https://www.youtube.com/watch?v=GtTxhq2yZq0 tıklayabilirsiniz.

• Yayımlama Tarihi: 07 Ocak, 2022