TÜBİTAK Destekli “Doğa Benimle; Çevre Okuryazarıyım Her Yerde 2” Projesi Sona Erdi

Iğdır Üniversitesi Ağrı Dağı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Adem Yulu’nun yürütücülüğünü yaptığı “Doğa Benimle; Çevre Okuryazarıyım Her Yerde 2” projesi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın da katıldığı veda yemeği ile sona erdi.

TÜBİTAK tarafından 2. kez desteklenmeye layık görülen projeye ODTÜ, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi başta olmak üzere Türkiye’nin farklı ilerinde öğrenim gören 24 öğrenci katıldı.

Proje kapsamında 29 Ağustos ile 4 Eylül 2022 tarihleri arasında Ağrı Dağı Milli Parkı, Karasu Çayı, Tuzluca, Balıkgöl gibi farklı özellikteki manzara ve doğal yaşam kaynaklarına bilimsel geziler düzenlendi.

Farklı üniversitelerde görev yapan çok sayıda uzman, eğitmen ve rehberin de yer aldığı projede steam, yaratıcı drama ve oyunlaştırma gibi bir dizi etkinlikte yöntemler ve teknikler de kullanıldı.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında düzenlenen etkinlikler, Türkiye-Ermenistan sınırını oluşturan Alican Sınır Kapısı ile Türkiye Nahçıvan Özerk Bölgesi arasında sınır oluşturan Dilucu Sınır Kapısı’nın ziyaret edilmesiyle son buldu.

IÜ Haber Merkezi

  • Yayımlama Tarihi: 07 Eylül, 2022
  • Görüntülenme Sayısı: 638
Yazdır: