Rektör Alma, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Yurdu'ndaki Çalışmaları İnceledi

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünce Üniversitemiz Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü'nde yapılan 2 bin 400 kapasiteli kız öğrenci yurdundaki çalışmaları yerinde inceledi.

Rektör Alma’ya ziyaretinde Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi de eşlik etti.

Yurdun 2 Ekim’de başlayacak yeni akademik yıla kadar tamamlanması için büyük bir gayret gösterildiğini ifade eden Rektör Alma, yurdun tamamlanmasıyla öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının çok büyük oranda giderileceğini kaydetti.

Yeni açılacak yurda şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adının verildiğini de anımsatan Rektör Alma, “Yurdumuzda Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu 22 yaşında şehit olan Aybüke Yalçın öğretmenimizin aziz hatırasının yaşatılacak olması da bizim için ayrıca gurur verici. Yurdun yetişmesi için olağanüstü gayret sarf eden Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüze Üniversitemiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

• Yayımlama Tarihi: 25 Eylül, 2023