Prof. Dr. Karavelioğlu, "TÜBİTAK Bilim Söyleşileri"ne Katıldı

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu, TÜBİTAK’ın bilim insanları ile öğrenci ve öğretmenleri bir araya getirerek toplumda bilim iletişimini artırmayı hedeflediği “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri”ne katıldı.

Bu kapsamda Iğdır Şehit Er Erdem Yüce İlkokulu öğretmenleriyle bir araya gelen Prof. Dr. Karavelioğlu, “Klasik Kültür Kodlarımıza Nasıl Yaklaşmalıyız?” başlıklı bir konferans gerçekleştirdi.

Konferansta kültürümüzün temel taşlarına, tarih bilincinin oluşumuna ve aktarımına, sanat ve bilim hayatımızın kökenlerine eğilen Karavelioğlu, bunların gençlere, öğrencilere ve toplumun geniş kesimlerine aktarımı üzerinde durdu.

Kültürel kodların, henüz çocukluk yaşlarındaki bireylere, seviyelerine uygun şekilde ve sıkmadan çeşitli anekdot ve hikâye anlatımlarıyla verilmesi gerektiğinin vurgulandığı konferans, soru-cevap faslının ardından son buldu.

• Yayımlama Tarihi: 06 Nisan, 2022