Iğdır Üniversitesi Coğrafya Topluluğu Sosyal Sorumluluk Projelerine Destek Vermeye Devam Ediyor

Iğdır Üniversitesi Coğrafya Topluluğu, “Annemle Öğreniyorum” projesi kapsamında Doğubeyazıt’ın Örtülü İlkokulunda sınıf ortamını düzenledi ve sosyal etkinlikler yaptı.

Sivil Toplum için Destek Vakfı koordinasyonunda ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yürütücülüğünde hayata geçirilen Pegasus Hava Yolları’nın "Yarınlara Uçuyoruz Projesi" kapsamında Türkiye’de desteklenmeye hak kazanan 20 projeden biri olan “Annemle Öğreniyorum” projesi, Doğubeyazıt’ın Örtülü İlkokulunda da başarıyla uygulandı.

Coğrafya Topluluğu sınıf boyadı, sosyal etkinlikler yaptı

Annelerin; çocukların ve çocukların okul hayatındaki yeri, önemi ve anne ile çocuklarının karşılıklı empati duygularını geliştirerek birbirleriyle iletişimi güçlendirmesini amaçlayan proje; 11-13 Mart 2020 tarihleri arasında Örtülü İlkokulu’nda okuyan çocuklar ve annelerinin de katılımıyla sürdü. Iğdır Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Adem Yulu ile Coğrafya Topluluğu’nun aktif olarak yer aldığı projeyle; Örtülü İlkokulunda çeşitli okul etkinliklerinin bir arada düzenlenebileceği sınıf ortamı boyanarak sanat duvarı, bilim duvarı gibi çeşitli figürlerin çizildi; duvarının boyanmasının yanı sıra çocukların da dahil olduğu resim, müzik ve drama etkinlikleri yapıldı.

Dr. Yulu; Coğrafya Topluluğu’nun toplumsal fayda ve dayanışma temelli fikirleri desteklemek için katkı sunduğu bu projenin farklı projelere de ilham olmasını temenni ettiklerini belirtti. Türkiye’deki 18-29 yaş arası bütün gençler ve gençlik gruplarının, toplumsal fayda ve dayanışmayı odağına alan seyahat fikirleriyle başvuru yapabildiği projenin ana hedef kitlesi, köyde yaşayan çocuklar ve anneleri.

IÜ Haber Merkezi

  • Yayımlama Tarihi: 19 Mart, 2020
  • Görüntülenme Sayısı: 2240
Yazdır: