Dijital Çocuk Akademisi Eğitimlerine Devam Ediyor

Üniversitemizde çocukların dijital çağın gerisinde kalmaması amacıyla kurulan “Dijital Çocuk Akademisi” eğitimlerine devam ediyor.

Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi’nde, 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileri için gerçekleştirilen eğitimlerde, çocuklara dijital çağın getirdiği yeni bilgi ve becerileri  kazandırmak ve teknolojiyi sürekli olarak tüketimde değil, üretimde de kullanabilmelerini sağlamak amacıyla Öğr. Gör. Mustafa Cesur tarafından dersler veriliyor. "Harmanlanmış Öğrenme Yöntemi" ve "Ters Yüz Öğrenme Modeli" kullanılan eğitimler, hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştiriliyor. Web sitesi üzerindeki dijital eğitim materyalleri ve ders içerikleri üzerinden  eğitim alan öğrencilerimiz ise akademisyenlerimizin yönlendirmeleriyle kendi kendilerine öğrenerek bu alandaki seviyelerini adım adım yükseltme şansına sahip oluyor.

Dijital Çocuk Akademisi eğitimlerindeki amaçlarını anlatan Öğr. Gör. Mustafa Cesur, “Yaşadığımız bu dijital çağda çocuklarımızın bu çağa ayak uydurabilmeleri, bu çağda yaşayan her bireyde olması gereken dijital yaşam becerilerini kazanabilmeleri, dijital yaşamda iyiyi ve kötüyü, gerçeği ve sanalı ayırt edebilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

IÜ Haber Merkezi

  • Yayımlama Tarihi: 24 Şubat, 2022
  • Görüntülenme Sayısı: 735
Yazdır: