Coğrafya Bölümünde “Iğdır’ın Biyoçeşitliliği” Konulu Seminer Düzenlendi

Iğdır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nün düzenlediği seminerler serisi, Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mete Türkoğlu’nun “Iğdır’ın Biyoçeşitliliği” adlı sunumu ile devam etti.

Üniversitemizin farklı birimlerinde düzenlenen seminer eğitimlerine bir yenisi daha eklendi. Son olarak, Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Iğdır’ın biyoçeşitliliği ile alakalı bir sunum yaptı. Iğdır’ın biyoçeşitlilik konusunda büyük bir zenginliğe sahip olduğuna dikkat çeken Türkoğlu, bu zenginliğin çoğu zaman tarım ilaçlarının yanlış kullanılması, hızla artan nüfusun etkisiyle ortaya çıkan tarla açmalar, bilinçsiz ve aşırı avlanmalar gibi etmenlerle büyük zarar gördüğünü belirtti.

Coğrafya Bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

• Yayımlama Tarihi: 13 Aralık, 2019