Coğrafya Bölümü TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında Dereceye Girdi

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'nın yönlendirmesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş'ın katkılarıyla, akademik danışmanlığını Iğdır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Adem Yulu’nun yaptığı “Ağrı Dağı’nda (Yenidoğan Köyü) Kırsal Yoksulluğun Azaltılmasında Sürdürülebilir Turizmin Rolü” adlı proje, Ankara, Erzurum, İstanbul ve Konya olmak üzere dört bölge merkezinde düzenlenen yarışmada toplam 400 projenin 175 jüri üyesi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Erzurum bölge sergisinde üçüncü olmayı başardı.

2019-2020 eğitim yılında ilk defa öğrenci alan Coğrafya Bölümü öğrencileri Fatmanur Albayrak ve Zehra Işık tarafından TÜBİTAK’a sunulan proje, “Sürdürülebilir Kalkınma” tematik alanında hazırlanmıştı.

Haber ile ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

• Yayımlama Tarihi: 31 Ağustos, 2020
  • Görüntülenme Sayısı: 2075