Coğrafya Bölümü Karasu Çayı Kıyısı ve Ağrı Dağı Eteklerinde Arazi Çalışması Yaptı

Coğrafya Bölümü 1. sınıf öğrencilerinden oluşan 35 kişilik ekip; Coğrafya Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tunçay Özdemir ve Coğrafya Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Adem Yulu başkanlığında Karasu Çayı kıyısı ile Ağrı Dağı eteklerindeki köylerde arazi çalışması yaptı.

Iğdır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü arazi çalışmalarına devam ediyor. Bölümün düzenlediği son arazi çalışmasında; öğrenciler ve öğretim üyelerinden oluşan ekibin ilk durağı, Ağrı Dağı eteğinde bulunan Bulakbaşı Köyü oldu. Burada, öğrencilere; sönmüş bir strato-volkan olan Ağrı Dağı ile ilgili bilgi verilmesinin ardından arazi çalışmasına devam edildi. Ağrı Dağı eteklerinde bazalt çatlaklarından doğan Karasu Çayı ile çayın çevresinde bulunan ve geçimini hayvancılıkla sürdüren köylerde (Yazlık, Aktaş ve İslamköy) yapılan coğrafi gözlem ve bir dizi incelemenin ardından arazi çalışması sonlandırıldı.

• Yayımlama Tarihi: 13 Aralık, 2019