’’Doğa Benimle Çevre Okuryazarıyım Her Yerde” Projesi Sona Erdi

Yürütücülüğünü Iğdır Üniversitesi Ağrı Dağı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Adem Yulu'nun yaptığı “Doğa Benimle; Çevre Okuryazarıyım Her Yerde” Projesi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Mehmet Hakkı Alma'nın katıldığı kapanış etkinliği ile sona erdi.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında desteklenen “Doğa Benimle; Çevre Okuryazarıyım Her Yerde” projesi 6 Eylül-12 Eylül 2021 tarihleri arasında Ağrı Dağı Milli Parkı ve yakın çevresinde çeşitli “doğa eğitimi” etkinlikleri ile gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı üniversitelerinde öğrenim gören lisans öğrencilerinin etkin bir şekilde katıldığı etkinliklerde Iğdır Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi gibi çeşitli üniversitelerde görev yapan öğretim üyeleri de yer aldı.

Ağrı Dağı’nda yapılan çeşitli bilimsel gezi ve saha çalışmalarının yanı sıra Karasu Çayı, Balıkgöl, Tuzluca’da gerçekleştirilen doğa-yaban hayatı gözlemi ve yaratıcı drama etkinlikleriyle katılımcılar doğal yaşam alanları içerisinde keyifli anlar yaşandı. Doğa eğitim etkinlikleri ve ölçme-değerlendirme çalışmalarıyla elde edilen görseller ve materyalleler daha sonra “Doğa Benimle” adıyla Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü’nde kapanış sergisinde sergilendi. Serginin sonunda Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü içerisinde bulunan seyir terasında verilen yemeğe katılan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Hakkı Alma, öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Ayrıca Rektör Alma, projeye sağladıkları destekler için tüm katılımcılara teşekkür etti.

IÜ Haber Merkezi

  • Yayımlama Tarihi: 14 Eylül, 2021
  • Görüntülenme Sayısı: 880
Yazdır: