Çiftçi Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Köksal KARADAŞ koordinasyonunda 76 DD 015 plakalı Üniversitemize ait araçla beraber Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Salih BAYRAKTUTAN, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Okan ÖZBAKIR ve Öğr. Gör. Seyfullah Sinan ATEŞ eşliğinde 19.10.2019 Cumartesi günü Tuzluca ilçesi Kula, Yağlı ve Arslanlı köylerine ziyaretler yapılmış olup ziyaretler ile ilgili izlenimler aşağıda belirtilmiştir.

Kula Köyü; Köy Iğdır merkeze yaklaşık 87 km mesafede Iğdır Kağızman yolu üzerinde ana yola 2 km mesafede bulunmaktadır. Köyün güneyinde yaklaşık 15-20 km mesafede krom madeni bulunmaktadır. Krom madeninde yapılan incelemelerde daha önce maden çıkarıldığı ancak şu an herhangi bir faaliyet olmadığı ve madende krom, demir, bakır vb. değerli madenlerin bulunduğu gözlenmiştir. Madenden alınan örnek numuneler ilgili hocalar tarafından alınarak Üniversitemiz laboratuvarında incelenmek üzere getirilmiştir (Madenle ilgili resimler aşağıdadır).

Yağlı Köyü; Tuzlucu’ya 25 km mesafede ve Tuzluca’nın Kuzey doğusunda bulunmaktadır. Köyde inşaatların iç ve dış mekan mimarileri ile zemin kaplamada andezit ve bazalt taşlarının bulunduğu belirlendi. İlgili hocalar alan  değerlendirmesi yaptıktan sonra inceleme amaçlı örnek numuneler almışlardır (Andezit ve bazalt taşlarının bulunduğu alana ait resimler aşağıdadır).

Arslanlı Köyü; Tuzlucu’ya 28 km mesafede ve Tuzluca’nın Kuzey doğusunda bulunmaktadır. Köyde yol döşeme malzemesi olarak kullanılabilecek olan kırmızı renkli volkanik cüruf bulunduğu belirlendi. Örnekler alınarak sergilemek ve incelemek amacı ile üniversitemize getirildi (Volkanik cürufun bulunduğu alana ait resimler aşağıdadır).