Elçin TELLİ Öz Geçmiş

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik Bölümünde lisans eğitimini 2013 yılında tamamladı. 2015 yılında Van Yüzüncüyıl Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik Bölümünde Öyp’li araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2019 yılında Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Anasanat dalında yüksek lisansını bitirdi. 2020 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Seramik Tasarımı Anasanat dalında doktora/sanatta yeterlik eğitimine başladı. Bursa’da mimari eser restorasyonlarında seramik sanatçısı olarak görev aldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmenlik yaptı. Mayıs 2019 yılında Iğdır Üniversitesi, Iğdır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, El Sanatları Bölümü, Seramik ve Cam Tasarımı Programında öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Burada Eylül 2019'da Iğdır ve Iğdır Üniversitesi’nin ilk seramik atölyesini kurdu. Ulusal ve uluslararası pek çok karma sergiye katıldı. “Merdivenler” isimli ilk kişisel sergisini Mayıs 2013'de Eskişehir’de açtı. Seramik restorasyonu, restorasyon, tarihi eser ve toprak hammaddeleri ilgi alanları arasındadır.

Seramiğim Ağrı Dağı'nda Sergisi Hakkında

Elçin Telli demir bileşiklerinden hematit, limonit, wüstit ve demir sülfat ile denemeler sonucunda elde ettiği, demir oksit katkılı stoneware döküm çamurları, astarlar ve sırlar yaptı. Seramik çalışmaları için alçı model ve kalıplar üretti. Renkli döküm çamurları ile vazolarının üzerine mermer ve millefiori tekniğini uyguladı. Eskişehir Frig vadisinden esinlenerek çeşitli seramik panolar tasarladı. Bu tasarımlarında sigrafitto ve rölyef dekorlarını kullandı.  Sade olmasına önem verdiği vazo ve çanaklarını şeffaf ve mat sırlar ile sırladı. Toprak ile olan yakın ilişkisi demir oksit ile elde ettiği renklerde yeniden ortaya çıktı. Denemeler, araştırmalar ve üretimler yaklaşık olarak iki yıl sürdü. 2019 Mayıs ayında çalışmalarını tamamladı. 2. kişisel seramik sergisini görev yaptığı Iğdır Üniversitesi'nin kampüsünde yapmaya karar verdi. Tüm Dünya'yı etkisi altına alan covid-19 pandemi nedeniyle sergisini ileri bir tarihe erteledi. Normalleşme süreci ile birlikte 23 Eylül 2020'de sergisini açmaya karar verdi. Sergi ismini verirken her gün tüm ihtişamı ile ülkenin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı'nı görmesi onun ilham kaynağı oldu.

Fotoğraf
  • img-1801.JPG